За страстта в двойките


Страстта между мъжа и жената е една от причините за да се съхрани връзката във времето, и партньорите останат заедно.
Изследванията показват, че в началото на връзката партньорите правят ежедневно секс, след първата година това намалява на няколко пъти седмично. Появата на детето пък понякога води до липса на желание въобще у жената. Проучванията сочат пък, че една връзка, брак, която е просъществувала над 15 години прави секс до 2 пъти седмично, при някои, че това е 2 пъти в месеца. 
На какво се дължи това? Дългата връзка ли е причината? Как да се справим и възобновим страстта?

Резултат с изображение за страстта в двойкитеПроблемът за страстта и желанието за секс е валиден и за двата пола. В него освен нашата индивидуалност е заложена и сексуалността. Но загубата на страст между партньорите не е свързана с това, че те са отдавна заедно, омръзнали са си, вече не се желаят. Или често срещания израз " Ох, до болка ми е познато....".
И дори да сме свикнали да търсим причината у другите, тук нещата не стоят точно така. 
За изгубената страст и желание за секс не е виновен партньора ни обаче. Това се дължи най -вече на нашата угаснала страст към живота.

В този ред на мисли е добре да осъзнаем, че истинската страст се поддържа не като сменяме ежедневно партньора, а като открием, че НИЕ, ТИ И АЗ, се събуждаме всяка сутрин малко по различни от предния ден, и от тази позиция сексът, страстта, желанието и взаимното привличане могат да се обновят всеки ден.

Добре е да си даваме възможност да потърсим причината за угасналата страст у нас самите.
В тези моменти е важно да си зазадем въпроси от сорта на " Какво ме кара да се събуждам?, Какво ценях преди? Какво ме палеше и държеше буден? Какво ме прави щастлива?"
"Събуждането" на нас самите всъщност ни помага да възобновим желанието си. Страстта, с която вършим ежедневните си задачи, всъщност е показател и за страстта ни и желанието за секс. Когато това, което правим, работата ни, призванието ако сме си го открили ни вдъхновява, отключва креативността ни, дава ни енергия, влудява ни в позитивиния смисъл всъщност разпалват желанието за интимност с партньора. И всичко това довежда до незначителност и не ключов фактор от колко време сте като двойка. А как живеете? С каква нагласа и ентусиазъм? До колко харесвате това, което правите?

И ако отговорите ви на последните въпроси са отрицателни? И ако животът не е такъв, какъвто ви се иска? И дори да сте от скоро с партньора си, страстта бързо ще отмине и ще потърсите нов, който да възобнови страстта ви...Това ще доведе до постоянно търсене и смяна на партньори, но никога до Страстта.

Заложете на Страстта към вас самите! Заложете на ежедневния ентусиазъм и наслада от живота! Заложете на себе си и правото да сте щастливи!


Коментари

Популярни публикации от този блог

Тинейджърите и техния свят

Невинните детски странности