Пътуване към себе си

Как да се свържем с желанията на сърцето си?


Image result for копнеж в сърцето

Много важно е, особено за нас жените да се научим да "чуваме" копнежите на нашето сърце.
Често, ние се грижим за желанията на всички остнали и забравяме за себе си. И в тези начинания най-вече сме водени от  страха ни от отделяне. Това е и причината в повечето случаи да не следваме сърцето си.Ето защо в тази статия ще се опитам да ви дам насоки как да престанете да действате по навик, а да се научите да разпознавате какво наистина желаете.
Какви ще са ползите за вас от това?
Ами ще се научите да постигате желанията си по-бързо, когато сърцето и умът ви работят в една посока.
Ще може да създавате по удовлетворяващ живот за себе си.
Ще можете да подкрепяте другите по-добре в тяхната страст, а не към очакванията и привързаностите им.
Когато се научите да се свързвате със сърцето си ще успявате да разбирате другите и себе си на още по-дълбоко ниво, около вас и от вас ще бъдат привлечени хора, които са добри и сътворяват доброта...
И ето ги уменията, които ще ви помогнат да направвите разлика между желанията на сърцето и това, което си мислите, че трябва.

Умение № 1 - Направете пауза преди да отговорите по навик.

Когато ви попитат как сте или искате ли да направите нещо, не бързайте да отговаряте. Бързият отговор е сигнал, че реагирате според вродените си модели. Изчакайте 10-20 секунди преди да отговорите. Информацията за това какво чувствате или искате идва от тялото ви, особено от сърдечната чакра, а не от главата.

Умение № 2 - Усетете истинските си чувства.

Всеки от нас има заучени модели срещу страха от истинските чувства, защото иначе те ни носят болка, самота...Ето защо се скриваме зад добре заучени навици или защитни механизми. Често критикуваме и осъждаме другите защото се страхуваме да погледнем у себе си...да останем насаме с нас самите и емоциите си. Никоя емоция не е по-добра от другата и никое чувство не превъзхожда друго така, че не се опитвайте да изолирате негативните емоции и чувства като гняв, тъга, страх, депресия и т.н. Когато се чувствате емоционално съкрушени не се пренапрягайте. Чудесно е да сте позитивен човек, но да игнорирате истинските си чувства, за да постигнете някакво усещане за щастие и успех няма смисъл. В тези моменти бъдете откровени със себе си и попитайте сърцето си: " Как се чувствам?", " Предвид как се чувствам, какво наистина искам?"

Умение № 3 - Следвайте радостта

В момента, в който се свържете с истинското си желание вие вече изпитвате радост, дори и то да не е осъществено. Това умение ни позволява да контролираме и насочваме ума си към нещата, които искаме, а не които трябва. Така ставаме все по-осъзнати и творци на своя живот. Радостта се появява само дори при мисълта за това какво искаме.Щом осъзнаете, че се вълнувате или се вдъхновявате следвайте тази радост! Втези моменти ще ви помагат въпросите : " Как се чувствам?" и " Кое е онова нещо, което ще ме направи наистина още по радостен/на?"

"Да поддържаме нивото си на радост изисква да се фокусираме върху това, което ни носи радост, върху това, което наистина искаме във всеки един момент, върху това, което чувстваме, че е "правилно" за нас, върху това, което жадуваме да чувстваме, правими или имаме."
                                                                Тейдж Щайнер - "Кръговете на сърцето"


Умение № 4 - Разширете обхвата на мисленето си

Повечето хора не вярват, че имат потенциал и възможност за по-добър живот.
И ето тук към вас е моето предизвикателство: "Какво бихте правили ако сте финансово задоволени? Какъв ще е приностът ви към света?" , " Ако имахте възможност да привлечете интимен партньор без да правите компромиси, какъв щеше да е той?"....Тренирайте. Създайте си по-широка предства на думата възможно. Когато го направите и след време се попитате: " Какво наистина искам?", умът ви няма да се намеси толкова бързо с думите: " Не можеш да го постигнеш!"

Умение № 5 - Търсете отзивчива обратна връзка от хора, които мислят като вас

Важно е да имаме до себе си хора, които ни подкрепят, които да са свидетели на нашите желания, а не такива, които ни засипват с причини защо да не следваме мечтите си. Намерете някого с когато да се виждате веднъж седмично, не просто ваш приятел с който се виждате ежедневно, а някои за които мечтите му са приоритет, изстрадал ги е и е тръгнал по тях.

И помнете: Ако сърцето ви не е с вас  по пътя към целта, няма да стигнете особено бързо до нея.Коментари

Популярни публикации от този блог

Тинейджърите и техния свят

Невинните детски странности