Няколко начина чрез, които страдамеОбикновено казваме за някой, че е болен, когато го сполети болест на тялото.
 Готови сме да му помогнем, да препоръчаме лекар, да намерим билка...
Резултат с изображение за страданиеНо когато той не умее да се освобождава от негативни емоции, задържа ги, с месеци трупа. Даже и ние да сме потърпевши от това, в повечето случаи освен с изрази от сорта: "Той не е вред", "Тя е луда", " Остави я, тя страда" не сме готови да направим заключението, че всъщност този човек е болен. Болен е, защото не може да се справи с негативните си емоции и има нужда да излекува страданието си. Страданието, в неговите разновидности всъщност разболява душата ни.


Днес, ще ви представя някои от начините да страдаме.

1. Като първи ще спомена нашият навик да се фокусираме в негативното. Това ни дава възможност да слагаме фокус само върху нещата, които нямаме. А виждаш ли Пенка, тя да не би да е по-добра, но има хубава работа и успял съпруг. И лека полека негативната емоция се загнездва в нашата душа, разболява я. И ние страдаме, чувстваме се зле. Забравяме да се наслаждаваме на живота.

Ако вие сте от тези хора и все пак искате да се разделите със страданието - сменете фокуса. Направете "ревизия". Вижте колко неща имате в живота, какво сте постигнали и бъдете благодарни. Практикувайте ежедневно Благодарността!

2.Друг начин да страдаме е да се развихрим. По този начин заразяваме всички с нашия негативизъм. Правим генерализация от типа на : " Всички мъже са гадни", " Винаги се дава предимство на богатите" и т.н. Чрез този начин на страдание искаме да увлечем и другите, търсим тяхната подкрепа. Често дори се и драматизира. Докато се усети човек и е попаднал в капана на вихъра на страдащия. Случвало ли ви се е?
Начин да се справим е веднага да се реагира и смени темата. Не е добре да позволяваме на другите да ни завихрят със своя негативизъм. Ако ние самите имаме този модел на страдане е добре след като сме осъзнали, че това е така да се разделим с обобщаващия начин на мислене, който е нездравословен.

Резултат с изображение за страдание

3. Често имаме навик да се фокусираме върху неща, които не зависят от нас. Да, но ние сме наясно, че не може да сме фактор във всички ситуации, но ни е трудно да изпуснем и контрола. Тогава именно нещата не се случват както искаме, очакваме и както мислим, че е редно. И се чувстваме обидени и наранени от всичко това.
В тези моменти е добре да се научим да пускаме контрола и да се доверяваме.

4. Мисля, че едни от най-често страдащите хора са тези, чийто принципи са погазени. Тяхните принципи са тяхните вярвания за света, хората, живота. Често те изхождат от това "Човек не трябва да лъже!", " Изневярата е лошо нещо!" . Тези хора се вкопчват в тези принципи и при тяхното нарушаване те страдат...душата боледува.
Тук бих препоръчала преосмисляне и трансформация на вярванията. Това ще донесе облекчение на страдащия.

5. Вярванията ни, че не може без нещо ни правят зависими. "Ох, аз не мога без кафе!", " Аз не мога да живея без него", " Аз не мога без кола!". Напротив, можем без всичко. Колкото по-бързо се освободим от тези зависимости, толкова по-леко ще ни е и ще бъдем щастливи. Това е заблуда на ума ни за да ни направи зависими.
Колкото по-бързо се разделите със зависимостта, толкова по-свободни ще сте. Душата ви ще е излекувана.

Резултат с изображение за страдание6. Начин да страдаме е и манипулацията. И най-много боли, когато близки ни манипулират. Знаем, го.Усещаме го с всички сетива, но често се оправдаваме с " Не мога нищо да направя!", "Чувствам се виновна!". Когато ни нападат и изпитваме вина също е манипулация.
 И старадаме.
Всеки път, когато изпитаме вина по отношение на другия, това е манипулация. Добре е да сме наясно с поведението на другия за да се защитим и естествено да не разболеем душата си и я подложим на страдание.
Манипулаторите ни карат да страдаме най-вече защото не смеят да кажат истината и за да постигнат тяхна цел.
Бъдете осъзнати! Поставяйте себе си на първо място!

7. Последният начин, който ще ви представя е Избухването!
Събираме, събираме....Усмихваме се любезно! Свършваме услугата! И после, след известен период избухваме от насъбралото се. За този период сме натрупали толкова обиди. Изтърпяли сме лошо отношение, несправедливост. Вдигнали сте кръвно. Зверско главоболие ви мъчи. И боли...
За да се разделите с избухването се научете да казвате "Не" на нещата, които не искате и не харесвате. Не трупайте у себе си! Най-важният човек във вашия живот сте самия вие!


Коментари

Популярни публикации от този блог

Тинейджърите и техния свят

Невинните детски странности